Viikon toiseksi viimeisenä arki-iltana meillä syötiin makkarastroganofia riisillä, lisukkeena tomaattia.
Tämä on tyypillinen ruotsalainen makkarakastike jota meille tarjottiin koulussa ja jota opeteltiin tekemään köksän tunnilla.
Mulla on edelleen köksän kirja tallella (vuodelta 1998) josta tämäkin resepti löytyy.
Tässä teillekin tämän super helpon ja herkullisen makkarastroganofin resepti joka muuten AINA tarjotaan riisin kera.
1 pkt esim. HK Sinistä
pieni sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
Reilu puristus ketsuppia n. 3 rkl
Maitoa kunnes kastike on sopivan paksu
Valkopippuria
Chiliä
Suolaa
Paprikajauhetta
Paista makkara ja sipuli.
Lisää vehnäjauho ja sekoita kunnolla jottei se pala pohjaan.
Anna jauhon ottaa vähän väriä.
Kaada päälle muutama desi maitoa ja sekoita tasaiseksi.
Mausta ketsupilla ja mausteilla.
Lisää maitoa kunnes kastike on sopivan paksua.
Kastikkeen ei tule olla kovin ohutta vaan mielummin paksuhkoa.
Tää on vaan niin superhyvää, eikä me kyllästytä tähän ikinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti