Tiedättehän sen tunteen kun pakastin on täynnä mitä ihmeellisimpiä pussukoita ja rasioita etkä ole ihan 100%:sti varma mitä ne sisältää.
Yleensä kirjoitan sisällön ja päivämäärän pussukan kylkeen, mutta valitettavasti ne tahtoo jäädä laatikoiden perälle vuodeksikin.
Sit niitä joutuu heittämään pois koska ne on kuivunut pakkasessa eikä kukaan halua syödä niitä.
Meidän pakastin on nyt kuitenkin lähes tyhjä.
Ollaan annettu pois LEIPÄÄ monta kassillista ja syöty pois pakkaseen "pahan päivän varalle" säilöttyä ruokaa.
Sinne oli jäännyt vielä jonkin verran viime syksyisiä marjoja, mutta eilen päätin keittää niistä hilloa.
Hillosta tuli melkoinen sekameteli-hillo, mutta todella hyvää.
Laitoin hilloon mitä pakkasesta löytyi, yhteensä neljä litraa marjoja ja raparperiä.
- Mustikkaa
- Villivadelmaa
- Musta- ja punaherukkaa
- Raparperiä
Kaikki marjat on poimittu omalta pihalta, vain raparperi on tuotu Pietarsaaresta Kristerin tädiltä.
Krister innostui niin paljon hillosta, että teki meille vohveleita.
Niitä sit syötiin iltapalaksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
NAM!
Ollaan siis palattu taas elävien kirjoihin influenssan jäljiltä.
Sehän iski yhtä kovaa Kristeriin kuin minuun, Jesperille se tuli lievempänä.
Tilanne meni niin kaoottiseksi ettei Krister pystynyt tekemään töitä ja mä jouduin lähtemään puolikuntoisena Kuopioon tuuraamaan sitä.
Kroppa huutaa edelleen armoa ja fyysinen työ saa tuskahien pintaan.
Voiton puolella kuitenkin ollaan ja arki on palannut.
Krister on Kuopiossa ja minä Muhoksella tämän viikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti