tiistai 15. syyskuuta 2015

Säilöntää!

Viikonloppuna innostuin säilömään herkkuja talven varalle.
Kun kaupassa myytiin appelsiineja ja mandariineja alle Euron kilohintaan, niin pakkohan niitä oli ostaa muutama kilo.
Niistä tein marmeladia.
 
Appelsiini-mandariini marmeladia.
 
Reseptin löydät TÄÄLTÄ!
Vaihdoin vain sitruunat mandariiniin.
Lisäksi raastoin yhden appelsiinin ja kahden mandariinin kuoret marmeladiin.
NAM!
 
Löysin myös kesäkurpitsaa alle Euron kilohintaan ja säilöin niitä ensimmästä kertaa.
 
Etikkasäilöttyä kesäkurpitsaa
 
n. 1 kg kesäkurpitsaa
2 isoa keltaista sipulia
Ruukullinen tuoretta persiljaa
 
Liemi:
2 dl etikkaa
6 dl vettä
4 dl hienosokeria
2 rkl sinapinsiemeniä
 
1. Pilko kesäkurpitsat puolikuun muotoiseksi.
2. Suikaloi sipulit.
3. Leikkaa persilja.
4. Laita kaikki puhdistettuun ja desinfioituun lasipurkkiin vuorotellen.
5. Keitä liemi ja anna jäähtyä.
6. Kun liemi on haaleaa, kaada se lasipurkkeihin.
7. Kurpitsat on valmiita syötäväksi 1-2 viikon päästä, säilö jääkaapissa.
 
Mun mielestä säilöminen on kivaa.
Koko huusholli tuoksuu syksylle ja talvella pääsee nauttimaan kesän/syksyn herkkuja.
Monen mielestä säilöminen on ajan haaskaamista kun kaupasta saa samoja tuotteita.
Mutta, ne onkin täynnä säilöntäaineita.
Ja lukekaapa joskus esim. marmeladipurkista montako prosenttia appelsiinia se sisältää.
 
Säilönta kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti