tiistai 30. elokuuta 2016

Omenahilloa, aroniahilloa, pihlajaa, raparperiä, ruusumarjaa ...!

Viikonloppuna käytiin Pietarsaaressa jonne vein puolukkaa jota poimin sangollisen aikaisemmin viikolla.
Poimin ne kiitokseksi siitä, että saatiin Kristerin tädiltä pari sangollista omppuja ja kilokaupalla raparperejä.
 
Raparpereistä tein heti piiraan jota ollaan syöty kylmän vaniljakastikkeen kera.
NAAAM!
Puolet ompuista on jo keitetty hilloksi ja laitettu pakkaseen.
Huomenna hillotan varmaan loput.
 
Omppuhilloa
 
Löydettiin myös aroniaa jota saatiin poimia niin paljon kuin haluttiin.
Poimittiin niitä sangollinen ja tänään olet keitellyt niistäkin hilloa, puolet meni pakkaseen.
 
Aroniaa
 
Tässä resepti:
 
1 l marjoja, huuhdeltuja ja hyvin valutettuja
2 dl vettä
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tähtianista
1 pala kuivattua inkivääriä (valinnainen)
mehu ½ sitruunasta
 
Keitä marjat vedessä, miedolla lämmöllä, noin 15 min.
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää marjojen joukkoon.
Lisää mausteet ja sitruunamehu.
Anna kiehua noin 20 min.
(tässä vaiheessa rikoin marjoja hieman puunuijalla)
Nosta kattila levyltä ja poista mausteet.
Kaada hillo kuumiin lasipurkkeihin.
Jos käytätä Atamonia, hillo säilyy kauemmin, muuten se säilyy ainoastaan muutaman kuukauden.
Anna hillo seistä pari viikkoa ennen kun syöt sen.
Sopii hyvin riistan kanssa.

Purkillinen antioksidantteja
 
Pietarsaaren reissulta tarttui mukaan myös ruusumarjoja joista ajattelin tehdä keiton ensimmäistä kertaa elämässäni.
Saas nähdä miten onnistuu :)
 
Pihlajaakin poimittiin sangollinen.
Niistä teen hyytelöä.
 
Ihanaa aikaa tämä syksy kun saa purkittaa kilokaupalla herkkuja talven varalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti