tiistai 1. marraskuuta 2016

Nubbesallad!

Haluttiin tarjota Jesperin synttäreillä jotakin suolasta vieraille.
Krister ehdotti, että tehdään ruotsalaista Nubbesallad.
Nubbesalladin suora käännös on "ryyppysalaatti".
Sitä tarjotaan varsinkin Juhannuksena ryypyn kanssa alkuruokana, mutta myös vaalean oluen kanssa.
Salaatti tarjotaan tumman leivän, kuten Maalahden leivän, kanssa.
 
Salaatti oli hitti, ihan kuten arvasinkin.
Nubbesalladin lisäksi meillä oli omatekoista sienisalaattia.
 
Tässä kuitenkin Nubbesalladin resepti
 
2 purkkia matjesilliä á 200 g (me käytettiin n. 350 g. ravintolasilliä)
8 kpl keitettyä perunaa
4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
½ punasipuli
½ purjosipuli
½ dl tuoretta ruohosipulia
4 rkl majoneesia
4 mska mätitahnaa (kuten Kalles Kaviar)
2 dl kermaviiliä
4 rkl majoneesia
Valkopippuria
 
1. Pilko silli pieniksi paloiksi ja peruna pieniksi kuutioiksi. Lohko kananmunat ja pilko lohkot pieniksi paloiksi. Pilko punasipuli. Halkaise ja huuhtele purjosipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Laitta kaikki kulhoon ruohosipulin kanssa.
 
2. Sekoita kermaviiliin majoneesi ja mätitahna. Mausta valkopippurilla.
 
3. Kaada kermaviiliseos kulhoon muitten ainesten kanssa ja sekoita ne varovaisesti keskenään.
 
4. Tarjoa tumman leivän, kuten Maalahden leivän, päällä. Kyytipojaksi ryyppy tai vaalea kylmä olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti