tiistai 19. marraskuuta 2013

Arkiruokaa - tiistai!

Jauhelihakastiketta syödään varmaan jokaisessa perheessä ja tekotapoja on yhtä monia kuin tekijöitä.
Myös meillä jauhelihakastike on yksi perheen herkuista.
Tänän maustoin kuitenkin jauhelihakastikkeen ihan uusilla mausteilla.
Tänään meillä syötiin:
 
Jauhelihakastiketta itämaisittain
 
400 g. jauhelihaa
1 (pieni, 200 g.) prk paseerattua tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl kuminaa
1 tl punaista currytahnaa
suolaa
1 dl turkkilaista jogurttia

riisiä

1. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää mausteet.
2. Lisää jauheliha ja valkosipuli pannulle kun mausteet alkavat tuoksua ja paista jauheliha.
3. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja anna hautua n. 20 min. kannen alla.
4. Sekoita joukkoon jogurtti juuri ennen tarjoilua.

Lisukkeena meillä oli tällä kertaa tummaa riisiä ainaisen makaronin sijaan.

Täytyy sanoa, että arkinen jauhelihakastike saavutti uudet ulottuvuudet.
Ja pääsin käyttämään mausteita joita harvemmin tulee käytettyä.
Ja poika tykkäs :-)

2 kommenttia:

  1. Jauhelikastiketta (ja monia muitakin ruokia) voi tosiaan tehdä eri tavoilla. Itse tykkään kokeilla aina erilaisia juttuja ja välillä silleen "mitä kaapista löytyy".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta. Sitä vaan on niin tottunut tekemään esim. jauhelihakastiketta aina samalla tavalla. Pitäisi olla rohkeampi mausteitten kanssa.

      Poista