maanantai 10. helmikuuta 2014

Keltaista herkkua!

Mä rakastan laittaa marmeladia paahtoleivän päälle.
Superherkkua on appelsiinimarmeladi.
 
 
Nyt kun appelsiinit on edullisia, niin päätin tehdä pitkästä aikaa itse marmeladia.
Se on todella helppoa ja siitä tulee tosi hyvää.
 
Appelsiinimarmeladi
 
Reilu 2 kg appelsiineja
2 kpl sitruunaa
1 kg hillosokeria
 
Pese kaksi (2) appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden keltainen kuoriosa.
Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä leikaten ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi.
Halutessasi soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
(minä käytin sauvasekoitinta nopeasti kulhossa)
Sekoita hedelmät, kuoriraaste ja hillosokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 10-15 minuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.
Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin.
(marmeladi säilyy huoneenlämmössä, mutta suositellaan säilöntää jääkaapissa)
 
Superherkkua
 
Helppoa ja herkullista.
Nyt mulla on taas marmeladia pidemmäksi aikaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti