torstai 20. marraskuuta 2014

Jouluvalmistelut - päivä päivältä!

Yritän välttyä joulustressiltä.
Tein tehtävälistan mitä pitää tehdä ennen joulua.
Tässä se:
 
Su 30.11. Ensimmäinen adventti, sytytä ensimmäinen kynttilä. Syö (ostettuja) piparkakkuja Aurajuustolla ja juo pari lasillista glögiä. Terästä glögi parilla tipalla Vodkaa jos ei sinulla ole työpäivä seuraavana päivänä. Muista rentoutua, sillä nyt se jouluhössötys alkaa.
 
Ma 1.12. Käy läpi joulukoristeet ja -valot. Kirjoita paperille jos tarvitset hankkia uusia koristeita tai valoja. Käy vielä saman päivän aikana kaupassa tekemässä hankinnat. Lapset mukaan.
Ti 2.12. Koristele piha ulkovaloilla, kynttilälyhdyillä ja kuusenoksilla. Olet jo varmastikin tehnyt tämän kaiken, mutta laita nyt viimeisetkin koristelut kuntoon. Lapset mukaan.
Ke 3.12. Laita lintujen ruokintapaikka viimeistään nyt kuntoon, ruokinta alkaa kun pysyvä lumi on maassa. Käy ostamassa kauralyhde jouluaatoksi sekä pähkinöitä ja muuta linnunruokaa varastoon koko talveksi. Lapset mukaan.
To 4.12. Koristele kotisi jouluvaloilla, laita tähdet ja kyntteliköt ikkunoihin. Anna lasten valikoida omat valot huoneisiinsa. Kun lapset on menneet nukkumaan suunnittele Itsenäisyysviikonlopun ruoat ja tee kauppalista.
Pe 5.12. Ota kauppalappu mukaan töihin ja tee työpäivän aikana siihen muutoksia tai lisäyksiä jos on tarvis. Mene töitten jälkeen suurostoksille lasten kanssa. Älä välitä vaikka väkeä on paljon liikenteessä. Riisukaa ulkovaateet, hikisenä stressi vaan pahenee. Ota lapset avuksi kaupassa, pyydä heitä hakemaan tavaraa hyllyiltä. Lapset jaksaa juosta :-D Kun ostokset on tehty, niin menkää lasten kanssa hampparille tai pitsalle, tänä iltana ei tehdä ruokaa kotona.
Kan lapset on menneet nukkumaan, nauti pari lasillista viiniä.
La 6.12. Itsenäisyyspäivä! Paistakaa lasten kanssa piparkakkuja ja koristelkaa ne. Kilposilla kootaan aina piparkakkutalo Itsenäisyyspäivänä joka syödään Uuden vuoden aattona. Nauttikaa illalla hyvä illallinen hyvän viinin kera.
Su 7.12. Toinen adventti, sytytä toinen kynttilä. Tänään on ulkoilupäivä. Jos keli on huono, niin pukeutukaa sen mukaisesti. Tänään mennään koko perheen voimin happihyppelylle. Kun tulette pihalta niin syökää eilen koristeltuja piparkakkuja ja juokaa lämmintä kakaota.
 
Ma 8.12. Kun lapset ovat menneet nukkumaan kaiva esille porkkana- ja lanttulaatikoiden reseptit. Jos ostat laatikot valmiina kaupasta, tänä ja kaksi seuraavaa iltaa on vapaita :D
Ti 9.12. Tee lanttulaatikot valmiiksi pakkaseen. Lapset mukaan kokkaamaan.
Ke 10.12. Tee porkkanalaatikot valmiiksi pakkaseen. Lapset mukaan kokkaamaan.
To 11.12. Siivoa keittiö, mukaan lukien uuni ja jääkaappi. Älä ota lapsia mukaan tähän puuhaan, stressaannut turhaan.
Pe 12.12. Leivo Lucia-pullia. Jos ei teillä juhlita Luciaa, niin paista joulutorttuja.
La 13.12. Lucia-päivä! Meidän Jesperillä on koulupäivä jolloin Oulun Rotuaarilla käydään esiintymässä Lucia-kulkueessa. Tervetuloa kaikki kuuntelemaan hienoja ruotsinkielisiä joululauluja!
Illalla lämmitetään sauna, sillä Rotuaarilla on takuulla kylmä.
Su 14.12. Kolmas adventti, sytytä kolmas kynttilä. Tänään siivotaan lastenhuone(et) ja kodinhoitohuone sekä mahdollinen takkahuone. Lapset mukaan siivoustalkoisiin.
Ma 15.12. Tänään levätään, maanantait on muutenkin rankkoja.
Ti  16.12. Siivoa vessat ja sauna. Älä ota lapsia mukaan tähän puuhaan, hermostut kuitenkin niihin ja niitten veden lotraamiseen.
Ke 17.12. Käy ostamassa kaikki joulukukat. Lapset mukaan. Jätä kukat kuistille/eteiseen odottamaan huomista päivää. 
To 18.12. Koristele koti joulukuntoon, ota lapset mukaan tähän puuhaan (vielä ei oteta kuitenkaan joulukuusta esille). Anna lasten valikoida jotain pientä omiin huoneisiinsa. Kun lapset ovat menneet nukkumaan tee kukkaasetelmia eilen ostamista kukista ja laita ne esille kauniisti ympäri kotia.
Pe 19.12. Tänään siivotaan olohuone, vanhempien makuuhuone ja eteinen. Ota lapset mukaan siivoustalkoisiin. Kun lapset ovat menneet nukkumaan avatkaa miehen kanssa viinipullo, nyt suunnitellaan joulupyhien ruoat ja tehdään ostoslista.
La 20.12. Jesperillä on lukukauden päättäjäiset koululla aamupäivällä. Tämän jälkeen mennään ostamaan joulukarkit ja -pähkinät. Illalla koristellaan kuusi, meillä muovikuusi. Mitenkä teillä, onko teillä muovikuusi vai aito?
Su 21.12. Kilposet lähtee Haaparannalle jouluruokien ostoksille. Meillä on ns. fuusio joulupöytä, vähän ruotsia ja vähän suomea. Illalla sytytä neljäs kynttilä, tänään on neljäs adventti.
 
Ma 22.12. Vaihda kaikkien sänkyihin puhtaat lakanat. Ota lapset mukaan tähän puuhaan.Yöllä paistetaan kinkku, yösähkölla tietysi. Kun lapset ovat menneet nukkumaan, niin paketoi kaikki joululahjat. Ruotsiksi tämä yö on skink- och klappvaka.
Ti 23.12. Istahda alas ja mieti onko jotakin vielä tekemättä. Jos kaikki on tehty, niin istahda sohvalle ja nosta jalat pöydälle. Joulu kolkuttaa jo ovella.
Ke 24.12. Hyvää Joulua!
Älä stressaa, nauti vapaista ja perheesäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti