torstai 23. heinäkuuta 2015

(sairaan) Hyvä sienikastike lihalle!

En muista, että oltaisi koskaan aikaisemmin käyty sienimetsässä heinäkuun puolessavälissä.
Nyt kuitenkin ollaan jo poimittu kaksi sangollista kangassieniä.
Suurin osa on säilötty suolaan odottamaan talven herkutteluhetkiä.
Mutta, osa on jo syöty :-D.

Eilen löysin netistä reseptin ihan sairaan hyvälle sienikastikkeelle.

Herkullista
 
Sienikastike lihalle (4 annosta)
 
2 dl tuoreita sieniä (kanttarellejä, herkkutatteja, herkkusieniä, sekasieniä, kaikki käy)
1 kpl salottisipuli
1 kpl valkosipulikynsi
40 grammaa voita tai margariinia
0,5 tl suolaa
1 mm valkopippuria
1,5 rkl jauhoja
2 dl kermaa
2 dl maitoa (tai niin paljon kunnes kastike on sopivan paksua)
lihan paistinnestettä
 
1. Pilko sienet pieniksi paloiksi, pilko sipuli ja valkosipuli.
2. Paista voissa (tai margariinissa) . Lisää valkopippuri vielä kun paistoastiassa on vähän nestettä.
3. Nosta pannu levyltä, ripottele vehnäjauhot sienten päälle ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Nosta pannu takaisin levylle ja lisää kerma sekä mahdollinen paistinneste lihoista.
5. Jatka maidolla kunnes kastike on sopivan paksua.
 
Edit. Lisää kastikkeeseen loraus soijaa, tämä antaa kastikkeelle hienon värin.
 
Täytyy vain todeta, että metsä on herkkuja täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti