sunnuntai 9. elokuuta 2015

Sieni-jauheliharisottoa ja mustikkapiirakkaa!

Eilen, lauantaina, lähdettiin heti aamusti metsään.
Ja onneksi lähdettiin aamusti, sillä koko iltapäivän ja illan jyrisi ukkonen Muhoksen lähellä.
 
Me ei kuitenkaan lähdetty metsään metsästämään mitään elukoita vaan ihan sieniä ja marjoja.
Jesper ja minä keskityttiin mustikoihin.
 
Tuoreita mustikoita
 
Poimittiin vajaat kaksi litraa puolessa tunnissa ihan tästä meidän talon nurkilta.
 
Krister keskittyi kangassieniin joita se poimi taas sangollisen.
 
Sienet kattilassa
 
Iltapäivä menikin marjoja ja sieniä puhdistaessa ja illalla päästiin nauttimaan sadosta.
 
Illalliseksi syötiin sieni-jauheliharisottoa.
 
Herkkua
 
Risotto on maailman helpoin ja todella herkullinen.
 
400 g jauhelihaa
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
3 dl jasminriisiä
1 salottisipuli
100 g tuoreita sieniä (me laitettiin 2 dl keitettyä kangassientä)
1/2 tl rouhettua mustapippuria
1/2 tl kuivattua timjamia
1 rkl soijakastiketta
 
Kiehauta vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutio.
Lisää riisi ja keitä se pehmeäksi (12-14 minuuttia) välillä sekoittaen.
 
Silppua sipuli hienoksi ja kuullota voissa pannulla.
Pilko sienet karkeaksi ja paista kuullotetun sipulin kanssa.
Lisää pannulle jauheliha ja ruskista, mausta pippurilla ja timjamilla.
Sekoita pannulla ainesten joukkoon 1 rkl soijakastiketta.
Kaada riisistä vesi ja anna sen vetäytyä hetken ennen kuin yhdistät sen muiden ainesten kanssa.
 
Juokajuomaksi sopii kylmä (vaalea) olut.
Kotitekoinen puolukkahillo kruunaa annoksen.
 
Jälkkäriksi syötiin uunituoretta mustikkapiirakkaa jonka resepti löytyy TÄÄLTÄ!
 
Mustikkapiirakkaa ja vaniljajäätelöä
 
Näitten herkkujen jälkeen napa paukkui eikä jaksettu tehdä yhtään mitään.
Lauantai-ilta meni sohvalla löhöessä ja ruokaa sulatellessa.
 
Mutta on se vaan hienoa, kun lähimetsä on täynnä tällaisia aarteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti