Reilu viikko vappuun.
Nyt on hyvä aika laittaa simat käymään.
Hiivan liuottamista
En ole tehnyt simaa varmaan kymmeneen vuoteen.
Mutta pitäähän se näyttää pojalle miten simaa tehdän.
Netistä löysin simppelin reseptin.
PERINTEINEN SIMA
4 l vettä
250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita
250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Eilen tehtiin ensimmäinen osio, tänään päästiin pullottamaan.
Rusinat pulloon
Jesper ei jaksaisi millään odottaa vielä 3 päivää siman valmistumista :-)
Saas nähdä onnistuuko meidän sima.
Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti