Ma 8.12. Kun lapset ovat menneet nukkumaan kaiva esille porkkana- ja lanttulaatikoiden reseptit. Jos ostat laatikot valmiina kaupasta, tämä ja kaksi seuraavaa iltaa on vapaita :D
Ti 9.12. Tee lanttulaatikot valmiiksi pakkaseen. Lapset mukaan kokkaamaan.
Aijai, lanttulaatikkoa!
Ilman lanttulaatikkoa ei tule joulua, jos multa kysytte.
Ja lanttulaatikko pitää ehdottomasti olla kotitekoista.
Minulla ei ole reseptiä jota seuraan orjallisesti joka vuosi.
Päin vastoin, minusta on kiva kokeilla eri reseptejä.
Tänä vuonna resepti näyttää tältä:
1 kg lanttua
1 tl suolaa keitinveteen
n. ½ l vettä
1 dl korppujauhoja
2 dl punaista maitoa
½ dl siirappia
2 munaa
1 tl inkivääriä
1 tl muskotinpähkinää
1 tl paprikaa
½ tl valkopippuria
Kuori lantut, kuutioi ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.
Kun kuorit lantut, poista kaikki vaalea osa niin mahdollinen kitkeryys poistuu.
Ota keitinvettä talteen, jos sosetta tarvitsee löysentää.
Soseuta kypsät kuutiot soseeksi ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.
Kaada seos yhteen isoon tai kahteen pieneen (0,85) voideltuun vuokaan, painele pintaan lusikalla perinteisesti koloja tai korista jotenkin.
Ripottele hiukan korppujauhoja päälle.
Muutama voinokare vielä päälle.
Paista 200 asteessa runsas tunti ja vielä 150 asteessa toinen tunti, jolloin laatikosta tulee erityisen herkullinen.
Paista laatikot etukäteen foliovuoissa ja pakasta, voit sitten jouluna laittaa ne kauniiseen astiaan ja lämmittää.
Tein tämän satsin tuplana ja kaikki odottaa jäähtymistä jonka jälkeen laitan ne pakkaseen odottmaan joulua.
Niistä tuli ehkä pikkasen liian tummia.
Meillä on todella tehokas kiertoilmauuni ja olisi ehkä riittänyt jos nämä olisi paistunut koko paistinajan 150 asteessa.
Mutta hyvää tuli, otin jo pienen maistiaisen ;-)
Nam, nam, nam!
Kun kuorit lantut, poista kaikki vaalea osa niin mahdollinen kitkeryys poistuu.
Ota keitinvettä talteen, jos sosetta tarvitsee löysentää.
Soseuta kypsät kuutiot soseeksi ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.
Kaada seos yhteen isoon tai kahteen pieneen (0,85) voideltuun vuokaan, painele pintaan lusikalla perinteisesti koloja tai korista jotenkin.
Ripottele hiukan korppujauhoja päälle.
Muutama voinokare vielä päälle.
Paista 200 asteessa runsas tunti ja vielä 150 asteessa toinen tunti, jolloin laatikosta tulee erityisen herkullinen.
Paista laatikot etukäteen foliovuoissa ja pakasta, voit sitten jouluna laittaa ne kauniiseen astiaan ja lämmittää.
5 vuoallista herkkua
Niistä tuli ehkä pikkasen liian tummia.
Meillä on todella tehokas kiertoilmauuni ja olisi ehkä riittänyt jos nämä olisi paistunut koko paistinajan 150 asteessa.
Mutta hyvää tuli, otin jo pienen maistiaisen ;-)
Nam, nam, nam!
Kardemumma on oiva mauste lanttulaatikkoon. Myös purkki kermaa kruunaa laatikon. Eli Se nesteeksi. Itse en laita munaa ollenkaan lanttu ja porkkanalaatikkoon. Herkkua...
VastaaPoistaHei, en ole kuullutkaan että lanttulaatikkoon voi laittaa kardemumma. Mutta miksipä ei, pitää kokeilla. Minäkin laitan joskus kermaa lanttulaatikkoon, mutta nyt laitoin (punaista) maitoa. Kananmunaa olen kyllä laittanut laatikoihin aina. Ja herkkua on, nam!
Poista