keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Oranssia väriä joulupöytään!

Ke 10.12. Tee porkkanalaatikot valmiiksi pakkaseen. Lapset mukaan kokkaamaan.
 
Kuten lanttulaatikko, niin myös porkkanalaatikko kuuluu meidän joulupöytään.
Tosi helppo tehdä, tässä resepti:
 
1 kg porkkanoita
 
Riisipuuro:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 l täysmaitoa
 
Muut ainekset:
50 g voita
1 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
 
Kuori ja paloittele porkkanat.
Laita porkkanat kattilaan ja keitä kypsiksi.
 
Porkkanoiden kypsymistä odotellessa valmista riisipuuro:
Laita vesi teflonkattilan pohjalle ja keitä kiehuvaksi
Lisää puuroriisi ja sekoita, anna kiehua niin kauan kunnes vesi on imetynyt riisiin (2-5min).
Kaada maito sekaan ja sekoita niin kauan että puuro alkaa kiehua.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä usein sekoittaen (50min) varoen pohjaanpalamista/ylikiehumista. Mausta puuro suolalla.
Laita uuni tässä vaiheessa lämpenemään 175 asteeseen.
Kun porkkanat ovat kypsiä kaada enin keitinvesi pois ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella soseeksi.
Yhdistä puuro ja porkkanasose, lisää voi, hunaja, suola ja valkopippuri. Maista. 
Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen vielä kananmunat, sekoita tasaiseksi ja kaada koko komeus 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kuvioi lusikalla.
Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1,5h.

Hyvää
 
Ollaan keritty käydä uimassakin Jesperin kanssa tänään.
Käytiin taas
Harmittaa kun Krister ei pääse mukaan, sen selälle uiminen tekisi tosi hyvää.
Sillä on kuitenkin 2,5 viikkoa lomaa joulun alla joten eiköhän se kerkiä silloin käydä uimassa jossain vaiheessa.

Viikko jo puolessa välissä, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti