Luin yhdestä blogista, että kuusenkerkkäsiirappia voi tehdä keittämättä.
Sitähän oli heti kokeiltava.
Kuuset on nyt täynnä vaaleanvihreitä vuosikasvustoja, eli täydellinen aika poimia ne.
Lähdettiin Jesperin kanssa metsään poimimaan kerkkiä.
HUOMIOI, ettei niitä saa poimia ilman maanomistajan lupaa.
Meillä oli sille lupa, poimittiin ne omasta metsästä :-D
Kauniin värisiä kerkkiä
Tässä yksi (monesta) resepteistä:
1. Poimi vaaleanvihreitä kerkkiä. Älä huuhtele niitä, silloin niistä häviää kuusen omaa nestettä.
2. Lado lasipurkkiin vuorotellen kerkkiä, hienosokeria ja sitruunanviipaleita niin, että päällimmäiseksi jää sitruunansiivu. Siivun ja kannen väliin pitää jäädä pieni ilmarako, ei siis ihan täyteen.
3. Laita lasipurkki itä/länsi ikkunalle jossa se saa seistä noin kuukauden.
4. Sekoita jä kääntele purkkia kerran päivässä.
5. Kun sokeri on sulannut siivilöi neste.
6. Kaada siirappi puhtaaseen tiiviiseen astiaan ja säilö jääkaapissa. Puhdas siirappi voi säilyä jopa pari vuotta.
Yksinkertaiset raaka-aineet
Siirappi sopii esim. lettujen päällä, teessä, jogurtissa, you name it!
Odotus alkakoon!
Saas nähdä onnistuuko tämä?
Ajattele kylmää talvi-iltaa, lämmin kuppi teetä kädessä jossa on itsetehtyä kuusenkerkkäsiirappia.
Aijai!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti