sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Nokkosvohvelit!

Ihan huikea viikonloppu takana.
Aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta koko viikonlopun.
Lämpöäkin on ollut reilu 20 astetta.

Ollaan hengailtu pihalla koko porukka, ihmiset, koirat ja kissat.
Jesperin allas on täytetty ja se on jo uinut siinä ensimmäisen kerran tälle kesälle.
Pyykit on kuivunut pihalla muutamassa tunnissa.
Grilli on käynyt kuumana ja ruoka on nautittu ulkona.

Ollaan istuttu iltaa terassilla ja menty sisälle vasta puolenyön jälkeen.
Aamukahvit on nautittu terassilla ja koiranpennut on leikkinyt ulkona tuntitolkulla.

Tänään tein elämäni ensimmäiset nokkosvohvelit.
Tein vohveleita koska ne voi tehdä pihalla eikä tarvi käryttää paistinpannua sisällä.

Reseptin Googletin.
Lettutaikinan nyt osaan tehdä ilman reseptiä, mutta en tiennyt että nokkoset pitää ryöpätä ennen käyttöä.

 
Poimittiin noin litra nokkoslehtiä jotka ryöpättiin ja huuhdeltiin heti kylmän juoksevan veden alla.
Nokkoset pilkotaan pieneksi silpuksi ja lisätään lettutaikinaan.

Superherkkua

Me nautittiin nokkosvohvelit lettuhillon kanssa ja hyvää oli.
Jopa Jesper tykkäs vaikka se oli ensin hieman skeptinen.

Mä en ole tehnyt nokkoslettuja/vohveleita aikaisemmin, mutta tulen taatusti tekemään niitä uudestaan.
Ja alla kopioitu teksti Marttojen sivuilta koskien nokkosen terveellisyyttä:

Nokkosessa on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175─200 mg/100g syötävää kasvinosaa kun taas pinaatissa vastaava arvo on 45 mg. Nokkonen sisältää myös muita vitamiineja, erityisesti karoteeneja ja erilaisia kivennäis- ja hivenaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti