tiistai 10. marraskuuta 2015

Joulupataleipä!

Uusimmassa Pirkkalehdessä oli helpolta vaikuttava leipäresepti.
Vaikka kyseessä oli Joululeipä, niin ajattelin kokeilla sitä jo nyt.
 
Täältä löydät reseptin.
 
Leipää kohotetaan 12-16 tuntia ennen kuin se paistetaan padassa uunissa.
 
Odottaa uuniin pääsyä
 
En yleensä tykkää tehdä leipiä tai sämpylöitä, inhoan sitä käsin vaivaamista.
Mutta tämä oli todella helppo eikä vaivaamista ollut yhtään.
 
Koska minulla ei ollut hiivaleipäjauhoja kotona, niin vaihdoin sen vehnäjauhoihin.
Lisäsin myös pari ruokalusikallista leseitä leipään.
 
Valmis
 
Leipä ei muistuta kyllä yhtään ulkonäöltään Pirkkalehdessä olevaa leipää.
Lisäksi leipä oli hiukan taikinainen sisältä.
Tämä johtui varmaan siitä kun en käyttänyt hiivaleipäjauhoja.
 
Hyväähän tuore leipä aina on, varsinkin kun se on vielä lämmintä ja päälle levittää voita niin että se sulaa.
Aion kokeilla tätä vielä kerran, mutta oikeilla jauhoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti