torstai 26. marraskuuta 2015

Karppaajan chilitonnikala vuoka!

Surffailen paljon netissä etsimässä uusia inspiroivia reseptejä.
Mulla on nimittäin paha tapa jumittua johonkin tiettyyn ruokaan jota sit teen viikosta toiseen.
 
Mulle tärkeintä reseptissä on se, että ruoka on nopea ja helppo tehdä.
Etsin siis yleensä reseptejä arkiruokailuun.
 
Löysin muutama vuosi sitten Karppajien sivun josta myös löytyi reseptejä.
Sieltä bongasin chilitonnikala-vuoan reseptin jota kokeilin ja johon rakastuin.
Tämän reseptin haluan jakaa teidän kanssa.
 
Chilitonnikala vuoka
 
2 isoa sipulia (keltainen tai punainen)
1 paprika lohkoina (ei vihreä, muut käy)
1 kesäkurpitsa
2-3 tomaattia
2 tlk tonnikalaa (1 chilikastikkeessa ja 1 valkosipulimausteinen)
n. 2 dl juustoraastetta
öljyä
 
1. Lohko kaikki vihannekset (paitsi tomaatit) kulhoon.
2. Lisää vihannesten joukkoon öljyä oman maun mukaan. Öljyä saa olla paljon, jotta vihannekset eivät kuivu uunissa.
3. Levitä vihannekset uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 20-30 min (riippuu vihannesten koosta).
4. Ota vihannekset uunista ja laita uunivuokaan.
5. Levitä vihannesten päälle tonnikala sekä lohkotut tomaatit ja lopuksi juustoraaste.
6. Kuorruta 250 asteessa n. 5 min tai niin kauan, että juustosta tulee kullanruskeaa.
 
Tämä on ihan taivaallinen iltapala tai vaikka lounas.
Meillä ei Jesper syö tätä, mutta Kristerin kanssa tyhjennetään koko vuoka hetkessä.
 
Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti