maanantai 22. helmikuuta 2016

Kääretorttua ja kasvisten dippausta!

Viikonloppu meni ruokailun merkeissä.
Mikä ihme siinä on, että kokataan  aina viikonloppuisin?
Oli miten oli, nälissään meillä ei ainakaan kuljeta.
 
Lauantai-iltana istahdettiin TV:n ääreen ison tarjotimen kanssa joka oli täynnä herkkuja.
Paistettiin broilerinkoipia uunissa ja pilkottiin vihanneksia dipattavaksi.
 
Tykkään!
 
Meillä dipataan enää hyvin harvoi sipsejä, yleensä herkutellaan vihanneksilla.
Siirryttiin vihanneksiin reilu viisi vuotta sitten.
 
Sunnuntaina alkoin makeanhammasta kolottamaan ja tein meille pikaisen kääretortun.
 
Kaakao-puolukka-kääretorttu
 
3 kpl kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dk kaakaojauhoja
1 tlk leivinjauhetta
 
Täyte:
 
2 dl kermaa
1 dl puolukkahilloa
 
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää loput ainekset varovaisesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 250 asteessa noin 5 min.
Ripottele sokeria leivinpaperin päälle ja kumoa kääretorttulevy sen päälle.
Anna jäähtyä ennen kun levität sen päälle täytteen ja rullaat kasaan.
 
Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla puolukoilla.
 
 Halko
 
Olin hieman skeptinen sille, että mahtaako Jesper syödä tätä koska se sisältää puolukkahilloa.
Varsinkin kun meidän omatekoinen hillo ei ole kovin makeaa.
Mutta hyvin näytti maistuvan ja ennen sunnuntai iltaa kakku oli jo syöty.

Yummy!
 
Asiasta kolmanteen.
Olen jo pidemmän ajan joutunut kuvaamaan kaiken mun kännykameralla.
Mun 10 vuotta vanha puolijärkkäri tyhjentää jostain syystä pattereita.
Parin kuvan jälkeen patterit on tyhjiä ja kuvaaminen ei enää onnistu.
Haaveessa on siis uusi kamera ja tavoite on, että saan sellaisen tämän vuoden aikana.
Joten koittakaa kestää näitä mun surkeita kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti